Gurublogi


Uskomukset ovat tunnelatautuneita henkilökohtaisia totuuksia. Se tarkoittaa sitä, että meistä jokaisella on henkilökohtaisia totuuksia, joiden läpi katsomme todellisuutta. Uskomukset ovat filttereitä, jotka muuntavat todellisuutta sisäisen tulkintajärjestelmämme mukaiseksi.

Ihmisen aivot ovat kehittyneet välttelemään uhkaavia kokemuksia. Ihmisen asuessa savanneilla, uhkajärjestelmä aivoissamme varoitti meitä välttämään epävarmoja tilanteita. Nämä samat uhan välttämiseen ja turvallisuuden lisäämiseen erikoistuneet aivojen alueet ohjaavat meitä edelleen. Se samainen järjestelmä, joka varoitti meitä lähestyvästä...

Ihminen tekee aina parhaansa niillä voimavaroilla, joita hänellä on juuri kyseisellä hetkellä käytettävissään. Näin ollen, suoriutuipa ihminen käsillä olevasta tehtävästään miten tahansa, ei hän kyseisestä tehtävästä olisi voinut suoriutua paremmin, tai huonommin. Ainakaan kyseisellä hetkellä.

Paljon puhutaan tavoista, tarkoittaen usein käytännöllisiä tekoja ja toimintoja, kuten nukkuminen, hampaiden peseminen, kävely 30 minuuttia päivässä ja lautasmallin mukainen ruokavalio. On totta, että hyvien tapojen kanssa on ihana elää.

Kaikkihan meistä tietää, että tavoitteet ovat elämässä tärkeitä. Hyvien tavoitteiden kanssa on ihana elää. Huonojen kanssa pirullista. Hyvät tavoitteet lisäävät tutkitusti ihmisen hyvinvointia, kun taas huonot tavoitteet ja valinnat saattavat koitua kohtaloksemme.

Olemme ideoinnin ja suunnittelun taitureita. Olemme vieneet huipputaitomme jopa niin pitkälle, että loputtomasta ideoinnista ja suunnittelusta tulee kätevä välttelykeino käsien saveen laittamiselle.